DE IJSVRIENDEN

De gezelligste club van Brabant!

PROEFLES

MAILCHIMP

Scan deze qr-code om je aan te melden voor de mail lijst:
QR Nieuwsbrief

WHATSAPP

Mis niets en scan deze qr-code om je aan te melden voor de WhatsApp lijst:
Whatsapp

GA DIRECT NAAR

Schaats- en trainingsclub 'De IJsvrienden' is opgericht op 16 februari 1976. Het begon natuurlijk allemaal iets eerder met d...e natuurijsbaan op de Wijkse waard, waarna een groep mensen besloot om een ijsclub op te richten. Het jaar daarop is men met een groepje gaan schaatsen in Den Bosch op de kunstijsbaan en nog een paar jaar later in Eindhoven. We stonden daar bekend als de krassers... Op 20 september 1981 werd het besluit genomen om met een trainingsclub te beginnen. Men begon toen met 1 trainer, in de persoon van Louis Lankhaar, met aan hem de taak om vanaf nul iets op te bouwen. En dat is behoorlijk gelukt, kijkend naar de huidige situatie.

Het trainen was aan het begin gericht op langebaan schaatsen waarna marathon schaatsen erbij is gekomen. Sinds enkele jaren is er ook de mogelijkheid om aan shorttrack deel te nemen binnen onze vereniging. En natuurlijk is er de jeugdopleiding op de kleine baan (ijshockeybaan).

Op dit moment hebben we 285 actieve leden, waarvan 175 licentiehouders. Daarnaast zijn er nog 208 natuurijs leden. Van de actieve leden zijn er die op maandagavond (recreanten), dinsdagavond (wedstrijd rijders) en/of op donderdagavond (wedstrijd rijders) trainen in Breda. En op zaterdagavond is er het schaatsen voor de pupillen in Breda.

In het weekend schaatsen veel van onze leden wedstrijden op langebaan, marathon of shorttrack gebied

ZOEKEN

CLUB VAN 100